AJANKOHTAISTA

KIERRÄTYSKESKUS

-->KAUPPAPAIKKA

MATKAHUOLTO

EU-RUOKA-APU

HALLITUS

JÄSENET

HISTORIAA

GALLERIAT

YHTEYSTIEDOT

Mäntyharjun Työttömät ry
Kauppatie 1-3
52700 MÄNTYHARJU
Puh: 044 056 6361
Avoinna:
ma-pe 08.30-17 ja la 10-14

© 16.06.2018

EU -RUOKA-APU


KUVASSA TÄMÄNKERTAISEN JAKELUN SISÄLLYS

EU-ruokaa on vielä jäljellä (tilanne 16.6.)

Jakelu Kierrätyksen (Kauppatie 1-3) sisäpihan kautta
EU-lipulla merkityn oven kautta.

Jakelu arkisin kello 09-17.

Jaetaan niin kauan kun jaettavaa riittää.

Ruoka on tarkoitettu kaikille vähaväraisille.

Tämä jakokerta on viimeinen, jonka Mäntyharjun työttömät ry toteuttaa.

Syksyn 2018 jakelun toteuttaa SPR yhteistyökumppaneineen.YOUTUBE VIDEO
Kesto: 5:15


EU:n elintarviketuen jako yhteisön vähävaraisille
on tarkkaan säädeltyä

Elintarviketukea voidaan myöntää voittoa tavoittelematonta avustustoimintaa harjoittavalle järjestölle tai yhteisölle, joka kykenee toteuttamaan jakelun yhteisön asetusten ja maa- ja metsätalousministeriön asetusten edellyttämällä tavalla.

Elintarvikkeet on jaettava vähävaraisimmille henkilöille Suomessa. Järjestöjen on varmistettava, ettei tuotteita luovuteta muille kuin tukeen oikeutetuille henkilöille. Avunsaannin edellytyksenä ei saa olla järjestön tai yhteisön jäsenyys. Elintarvikkeita luovutettaessa on aina pyydettävä kuittaus vastaanotosta avunsaajalta. Elintarvikkeiden jakelusta on ilmoitettava siten, että kaikilla alueen vähävaraisilla on mahdollisuus hakea tukea. Järjestöjen on huolehdittava siitä, että vähävaraiset saavat elintarvikkeita kohtuullisia määriä.

Tuen käyttöön osallistuvat järjestöt pitävät erillistä tuotekohtaista kirjanpitoa, josta ilmenee järjestölle jaettavaksi myönnettyjen elintarvikkeiden käyttö ja avunsaajien lukumäärä.

Maa- ja metsätalousministeriö ja tulli valvovat tukea koskevien säännösten ja määräysten noudattamista. Tuen jakeluun osallistuvat järjestöt ovat velvollisia antamaan Euroopan yhteisöjen komission, maa- ja metsätalousministeriön tai sen valtuuttamien tarkastusviranomaisten pyynnöstä tuen käyttöä koskevan kirjanpidon ja muut asiakirjat tarkastusviranomaisten käyttöön.

Vuoden lopussa raportoidaan maa-ja metsätalousministeriön Interventioyksikköön, miten paljon EU-elintarvikkeita on vastaanotettu ja paljonko sitä on jaettu. Lisäksi on kerrottava hävikistä ja jakamattomista/käyttämättömistä määristä. On ilmoitettava tuotteiden jakelupaikat, jakelumuodot, kohderyhmät, jakelusta tiedottamistavat, miten vähävaraisuus on todettu, miten jakelu on toteutettu käytännössä ja jakelun merkityksestä avunsaajille.

Tukipaketin sisältö on viime aikoina ollut seuraavaa: vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, makaronia, kaurahiutaleita, hapankorppua, hernerokkaa, sika-nautalihaa ja maitojauhetta.